2017 yılının en çok satan kitapları belli oldu

19.12.2017 09:09:54

Ajans Press, 2017 yılının en çok satan kitaplarını inceledi. Kuruma göre; yılın en çok satan kitabının Zülfü Livaneli´nin ´Elia ile Yolculuk´ oldu.


Medya takibinin önemli kurumu Ajans Press, 2017 yılının en çok satan kitaplarını inceledi. Ajans Press´in Kitap Yurdu, Idefix ve D&R´dan elde ettiği bilgilere göre yılın en çok satan kitabının Zülfü Livaneli´nin ´Elia ile Yolculuk´ olduğu belirlendi.

En çok satan kitaplar listesinde Zülfü Livaneli´nin kitabını, Yuval Noah Harari´nin ´Hayvanlardan Tanrılara Sapıens´ isimli kitabı takip etti. İnsanların küresel ekosistemde oynadıkları rolden, imparatorlukların yükselişine ve modern dünyaya kadar pek çok konuyu inceleyen kitap, 2017 yılının en çok satan ikinci kitabı olmayı başardı.Stefan Zweig´in ´Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu´ isimli kitabı en çok satan üçüncü kitap olurken yine Stefan Zweig´in ´Olağanüstü Bir Gece´ kitabı dördüncü sırada yer aldı.Zülfü Livaneli´nin Ocak ayında yayımlanan ´Huzursuzluk´ kitabı en çok satan beşinci kitap olmayı başardı.Azra Kohen´in fantastik-kişisel gelişim türündeki kitabı ´Aeden´ en çok satan yedinci kitap olurken, Stefan Zweig´in modern klasikleri dizisi içerisinde yer alan ´Bir Çöküşün Öyküsü´ sekizinci olurken, Paulo Coelho´nun ´Simyacı´ kitabı en çok satanlar listesinde dokuzuncu, Sabahattin Ali´nin ve Türk edebiyatının kült eserleri arasında yer alan ´Kürk Mantolu Madonna´ ise 2017 yılının en çok satan onuncu kitabı oldu.

En çok kitap okuyan il Ankara
Ajans Press ve PRNet´in medya analizinde kitap konulu 130 bin 217 haber çıkışı tespit edilirken, medyadan öne çıkan başlıklarda Türkiye´nin en çok kitap okuyan ilinin Ankara olduğu bilgisi dikkat çekti. Urfa ise en az kitap okuyan il oldu.Öne çıkan bir diğer başlık ise Türkiye´deki bireylerin kitap okumak için günde sadece ortalama bir dakika ayırdığı başlığı oldu.