20 BİN KİŞİ, 10 BİN FİDAN

9.04.2018 10:10:43

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarımsaklı Barajında düzenlenen ´Doğa Seni Çağırıyor´ etkinliğinde 20 bin kişinin katılımıyla 10 bin fidan toprakla buluştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarımsaklı Barajında düzenlenen ´Doğa Seni Çağırıyor´ etkinliğinde 20 bin kişinin katılımıyla 10 bin fidan toprakla buluştu. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in katılımıyla gerçekleşen etkinlik 20 bin kişinin katılımı ile de 10 bin fidan toprak ile buluştu. Sabah saatlerinden beri etkinliğe yoğun ilgi gösteren halk fidan dikmek için adeta yarıştı. Başkan Mustafa Çelik fidan dikiminin ardından açıklamalarda bulunurken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak her gün bir rekora imza attıklarını ve gelecek etkinliklerin hız kesmeyeceğini söyledi. 
Bu etkinlikte herhangi bir reklam yapmadan sadece sosyal medyadaki takipçilere duyuru yapılarak bu kadar kişinin bir araya gelmesinin kendileri için bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Bugün Kayseri´de bir rekora koşuyoruz. Herhangi bir görsel medyada veya açık havada yazılı medyadan duyuru yapmadan sadece Spor A.Ş.´mizin ve Belediyemizin sosyal medyadaki takipçilerine duyuru yaparak Sarımsaklı Barajı´nın kenarında ?Doğa Seni Çağırıyor´ ile bir kitle sporu yapıyoruz. 20 bin kişiye şuan ulaşmış durumdayız. Bizi sevindiren tabi özellikle şehirdeki kendi imkânıyla gelemeyecek durumda olan hemşerilerimizi getirdik biz buraya. Park alanında görmüşsünüzdür yüzlerce otobüs ile hemşerilerimizi buraya taşıdık. Bir yürüyüş yapıyoruz ama bizi sevindiren ikinci bir olay da aynı alanda bir ağaç dikme etkinliği yaptık. İki ayrı güzelliği bir arada yaşmaktan mutluyuz. Burada doğaseverler ile ağaç severler ile birlikte 10 bin ağacı biz toprakla buluşturduk. Sabah erkenden gelip birbiriyle yarışarak yüzlerce ağaç diken hemşerilerimizi gördük. Burada muazzam bir güzelliğin doğal güzelliğin yanında cennet gibi bir köşede hemşerilerimizle birlikte yürüyüş yapıp ağaç dikiyoruz.? diye konuştu. 
Birbirinden farklı etkinliklerle halkın güzel vakit geçireceğinin altını çizen Başkan Çelik, 29 Nisan´da buna benzer Şeker Fabrikasının yanında Keykubat Tepesi´nde bir etkinlik yapacaklarını belirtti. Başkan Çelik: ?Orada da binlerce ağacı aynı anda toprakla buluşturacağız. O da bizim için bir rekor olacak. Çok çeşitli meyve ağaçlarının çeşitli orman ağaçlarının olduğu bir ağaç dikme etkinliği yapacağız. 3 sene içerisinde yaptığımız işler ortadadır. Fiziki işlemler yapıyoruz. Kavşaklar ve yeni yollar yapıyoruz ama konu insan olunca konu insana yatırım olunca sosyal ve kültürel etkinlikleri de ihmal etmiyoruz. Bir kitap fuarı yapıyoruz 580 bin kişi geliyor. Bir kitle sporları yapıyoruz 20 bin kişi katılıyor? dedi. 
Etkinliğe katılan vatandaşlarda bu tip etkinliklerin her zaman gerçekleşmesi gerektiğini ve bu tip organizasyonların insanlara moral verdiğini ifade ettiler. 
Yürüyüşün ardından dağıtılan kumanyalarla birlikte halk spor yaparak doyasıyla eğlendi. 



Anahtar Kelimeler: KİŞİ FİDAN