2 yaşındaki Evin, uçak ambulansla Silopi´den Kayseri´ye getirildi

10.01.2019 15:40:43

Şırnak´ın Silopi ilçesinde üç gün önce bulantı ve kusma şikayeti ile Silopi Devlet Hastanesi´ne getirilen 2 yaşındaki Evin Yiğit; yapılan ilk müdahalenin ardından önce Batman´a ardından uçak ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi´ne getirildi.

Şırnnak´ın Silopi ilçesinde dünyaya gelen ve bulantı kusma şikayeti olan 2 yaşındaki Evin Yiğit ailesi tarafından Silopi Devlet Hastanesi´ne getirildi. Şuurunun kapalı olması sebebiyle Evin Yiğit acil olarak ambulansla Batman´da bir özel hastaneye nakledildi. 
İki gün Batman´da yoğun bakımda kalan Evin Yiğit; durumunun ağırlaşması üzerine tedavisinin 3. basamak yoğun bakımda devam ettirilmesine karar verildi. Çevre illerde uygun yoğun bakım bulunamaması üzerine Sağlık Bakanlığı koordinasyonu vasıtasıyla Kayseri Şehir Hastanesi´nde tedavi edilme kararı verildi. Evin Yiğit; Sağlık Bakanlığı´na bağlı doktorlu ekip gözetiminde uçak ambulansla Kayseri´ye getirildi. 

/resimler/2019-1/10/1541476013965.jpg
Kayseri 112 ekipleri, Erkilet Havaalanından 2 yaşındaki Evin Yiğit´i özenle alarak Kayseri Şehir Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi´ne nakletti. 
Sadece çevre illerden değil, uzak illerden de müracaat eden hastalara da hizmet vermekte olan Kayseri Şehir Hastanesi´nde Evin Yiğit´in tedavisi sürüyor.