1880´DEN BERİ NE ARARSAN VAR!

18.01.2016 10:09:24

Kayseri´de fotoğraf stüdyosu sahibi Nihat Özcan, yaklaşık 500 fotoğraf makinesinden oluşan koleksiyonu ile, tarihe ışık tutuyor.

 

 

  Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman´ın teşviki ile fotoğraf makinesi koleksiyonu yapmaya başladığını ifade eden Nihat Özcan, ?1880´lı yıllarda kullanım alanına giren fotoğraf makinesinden başlayan tarihi yolculuğa giden yolda, her döneme ait makineye sahibim. Bu koleksiyonu genişletme adına da bir çaban var, bakalım ortaya neler çıkacak? dedi.

  Genel Yayın Yönetmeniz Metin Sönmez ve Melikgazi Belediyesi Basın Yayın Müdürü Faruk Yaman´a koleksiyon konusunda bilgi veren Özcan, sergi açmak için hazırlık yaptığını da belirterek, ?Amacım, geçmişten günümüze uzanan fotoğraf makinelerinin öyküleriyle birlikte sergilemek. Dünyada fotoğraf makineleri öylesine hızlı bir değişim ve gelişime sahip ki, onu elimdeki koleksiyondan net olarak görmek mümkün.  Bu alanda özellikle son 20 yılda yaşanan gelişmeler fevkalade baş döndürücü? diye konuştu.

  Özcan, her marka ve döneme ait iz bırakan fotoğraf makineleriyle ilgili araştırmalarının sürdüğünü ve koleksiyonunu genişletme adına ciddi bir çalışma içine girdiği de sözlerine ekledi. (Bedir Kulay)



Anahtar Kelimeler: 1880 BERİ ARARSAN