156 BİN KÜPE TAKTIK

21.01.2015 10:34:30

Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa, 2014-2015 yılları istişare ve değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği

Düzenlenen programa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, “Hayvancılığı geliştirmek için damızlık sığır yetiştiricileriyle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak tüm personellerimizi toplayarak bunlarla ilgili sorunları gidermek için bir istişare toplantısı düzenledik. Burada küpeleme ve aşılamalarla ilgili sorunları konuşup neler yapabileceğimizi değerlendireceğiz” dedi.
Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ünay Çakı ise, “Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile birlikte 2014 yılı küpeleme faaliyetleri, hayvancılık adına faaliyetler ve 2015 yılında hayvancılıkla ilgili yapacağımız çalışmaların bugün değerlendirmesini yapacağız. Kayseri genelinde 2014 yılında 156 bin küpe takma faaliyetimiz olmuştur. Bu çalışmalarımız il genelinde devam etmektedir. Kayıt sistemini Kayseri’de en üst seviyeye çıkarmak için Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında çalışmalar devam etmektedir. Toplantıda 2014 yılındaki eksikliklerin giderilmesi için 2015 yılında da hayvancılık adına çalışmalar yapmak adına bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.