´´15 TEMMUZ ÖLÜM VURUŞUYDU´´

17.02.2017 17:05:54

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye´nin önemli gündem maddeleriyle ilgili konuları etraflıca ele alan programlar düzenlemeye devam ediyor.

Televizyondaki ?Gündem Ötesi? programıyla tanınan Pelin Çift, Kayseri´de Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´i konuk etti. Programda ?Yeni İstiklal Savaşı ve Gerçekler? ele alındı. 
Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşi Şehir Tiyatrosu´nda yapıldı. Salonun tıklım tıklım dolduğu programda önce İstiklal Savaşı anlatıldı, ardından 15 Temmuz´da yaşadıklarımız yorumlandı. Programın sunucusu Pelin Çift, 15 Temmuz´da bıçak sırtında olduğumuzu belirtti; ?Ama şimdi daha emin adımlarla ilerliyoruz? diyerek, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil´den değerlendirme istedi.
15 Temmuz´u İstiklal Savaşı´ndan iki kat daha önemli bir İstiklal Savaşı olarak yorumlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de, 15 Temmuz´un başarılı olması halinde Türkiye Cumhuriyeti´nin yok olacağını kaydetti. Prof. Dr. Şimşirgil şöyle devam etti: ?Ülkemizde darbeler asla bitmedi. Bu darbeler Osmanlı´nın birinci darbelerine benzerdi. Darbelerden iki sene sonra mutlaka halka gidiliyor, bir parti gidiyor diğer parti geliyordu. Ancak 15 Temmuz darbesi Türkiye Cumhuriyet´ine ölüm vuruşuydu. Eğer başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet yoktu. Bazıları bu darbenin ne olduğunun farkında değil. Eğer başarılı olsaydı Doğu ve Güneydoğu Anadolu PYD-PKK´ya verilecekti? dedi.
Söyleşinin sonunda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Şimşirgil ve Çift´e çiçek ve ?Şehir Kültür Sanat? dergisi vererek açıklamaları nedeniyle teşekkür etti. (Kurum Bülteni)



Anahtar Kelimeler: TEMMUZ ÖLÜM VURUŞUYDU