15 DAKİKADA KIYAMET

25.06.2015 12:00:44

Kayseri´de bir anda bastıran yağmur ve dolu yağışı hayatı kelimenin tam anlamıyla felç etti.

 

 

Kayseri´de dün öğle saatlerinde aniden bastıran yağmur ve dolu hayatı olumsuz yönden etkiledi.

Yarım saat süreyle fındık büyüklüğünde yağan dolu yağışı etrafı beyaza bürüdü.  Yağmur ve dolu yağışının ardından yollarda su göletleri oluştu. Kimi yerlerde ise binaların çatıları ve sıvaları koparak çevreye dağıldı.

Aniden başlayan yağmur sonrası bir çok yerde su göletleri oluşturdu. Yollarda oluşan su göletleri sürücülere zor dakikalar yaşattı. Sahabiye Mahallesi´nde yağmurun etkisiyle çatılardan kopan parçalar araçların üzerlerine düştü. Araçta kimsenin bulunmaması olası yaralanmaları önledi. Binaların dış cephelerindeki bakımsızlık tehlikeye davetiye çıkartıyor.

Şehir merkezinde de kimi vatandaşlar yazlık giysileriyle yağmura tutulunca çevreden buldukları çöp poşeti, karton gibi şeylerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Uzun süre etkisini sürdüren sağanak yağış cadde ve sokakları da boş bıraktı. Bazı iş yerleri ise tıkanan kanalizasyon kapaklarını kendi imkânları ile açarak biriken suyu tahliye etti.

KAYSERİ´DE ŞİDDETLİ YAĞMUR VE RÜZGÂR ETKİLİ OLDU
Kayseri´de etkili olan sağanak yağmur ve rüzgâr, çatılardaki kalasları aşağı uçurdu.
Kayseri´de öğle saatlerinde etkili olan aşırı yağmur ve şiddetli rüzgâr, çatılardaki malzemeleri de aşağı uçurdu. Sahabiye Mahallesi´nde bulunan bir inşaattan düşen kalas parçaları, park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Durumu görenlerin ihbar etmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 5 araçta maddi hasar oluştuğunu belirledi.
Polis, zarar gören otomobillerde inceleme yaptı.

KIRIKKALE´DE DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ ULAŞIMA ENGEL OLDU
İç Anadolu bölgesi´nde etkili olan dolu ve sağnak yağış Kayseri-Kırıkkale yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.  Yaklaşık 30 dakika etkili olan dolu ve sağanak yağışın ardından oluşan sel, Kırıkkale Kayseri karayolunda trafiğin akışını engelledi. Bir süre trafiğe kapatılan yol daha sonra trafik ekiplerince kontrollü olarak tekrar ulaşıma açıldı. Yolun temizlenmesi için Kırıkkale Belediyesi ile Karayolları Kırıkkale Şube Şefliğine bağlı iş makinelerince çalışma başlatıldı.
Öte yandan Kırıkkale Kayseri karayolu üzerinde bulunan Kırıkkale Belediyesi Yenimahalle Mezarlığındaki bazı mezarlar da sular altında kaldı.

20 DAKİKA YAĞAN DOLU 18 DÖNÜM ARAZİDE ÜRÜN BIRAKMADI
Kayseri´de dolu yağışı, 20 dakika içerisinde 18 dönüm arazide ürünlere zarar verdi.
Kayseri´de kentin çeşitli yerlerinde etkili olan dolu yağışı, hayatı felç etti. Saraybosna mahallesinde çiftçilik yapan Tuğrul Yaşar´a ait 18 dönüm tarla dolu yağışından nasibini aldı. Tarlasında ekili ürünlerin 20 dakikalık dolu yağışıyla zarar gördüğünü dile getiren Yaşar, yetkililerden zararının giderilmesi için yardım istedi.
Yaşar, buraya 20 dakika dolu yağdığını belirterek "Bütün ürünlerimizi mahvetti. Yetkililerden bize yardım etmelerini istiyoruz. Perişan olduk. Mazot ve gübre borçlarımız var onları ödeyemez duruma düştük. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şuan 18 dönüm yer mahvoldu. Satılacak hiçbir şeyim kalmadı" dedi.
Tuğrul Yaşar ayrıca, "Tarlada patlıcan, biber, domates, ıspanak, marul hepsi vardı ama şuan bir şey kalmadı. 18 dönümlük yer 20 dakika içerisinde mahvoldu. Ürünlerimiz kalmadı. Her tarafı mahvetti" ifadelerini kullandı. (İHA- Haber Merkezi)

 

 



Anahtar Kelimeler: DAKİKADA KIYAMET