12 YILLIK İKTİDAR RESMEN YIKILDI!

6.05.2015 10:00:08

Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu önceki akşam yapıldı. Şehrin önde gelenlerinin desteklediği 6 dönemdir başkanlık yapan Ahmet Hasyüncü, koltuğunu Tahir Nursaçan'a bıraktı.

 

NURSAÇAN 541 OYLA KAZANDI

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi önceki gün ibra tartışmaları ışığında 13. Genel Kurulu'nu tamamladı. Seçimlere katılan 930 kişiden 541'i Tahir Nursaçan'a evet derken, Ahmet Hasyüncü 386 oy alarak başkanlığı kaybettiği. Yönetim ve Denetim Kurulu'nun ibrası esnasında yaşanan tartışmalar geceye damga vurdu.

TARTIŞMALAR DAMGA VURDU

 

OSB'nin kurucularından Fatih Somyürek, Ahmet Hasyüncü'ye ‘OSB'yi santim santim sattılar. Koltuğu gençlere bırakın” dedi. Ona cevap veren Hasyüncü ise ‘Teşekkür etmeyi bilmeyen şükredemez. Sizleri vicdanlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.  KAYSO Başkanı Mustafa Boydak sahnede Hasyüncü lehine tavrını belli ederken, iş adamı Ahmet Tüfek onu istifaya çağırdı.

ONLARIN HESAPLARI BOZULDU!

 

Bugün gazetemize açıklamalarda bulunan yeni Başkan Tahir Nursaçan ise şehrin önde gelenlerinin Hasyüncü'yü desteklemesine rağmen seçimleri kazandığını vurgulayarak, Herkesin bir hesabı var ya, Allah'ında bir hesabı vardı. Bu seçim kamuoyunun gözleri önünde cereyan etti. Bizim artık bu konuda bir şey söylememiz yakışık almaz” dedi.

 

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi önceki gün ibra tartışmaları ışığında 13. Genel Kurulu'nu tamamladı. Sonuç ise 541 oyla Tahir Nursaçan'ın üstünlüğü ile tamamladı. Şehrin önde gelenlerinin Hasyüncü'yü desteklemesine rağmen seçimleri kazandığını vurgulayan Nursaçan, Herkesin bir hesabı var ya, Allah'ında bir hesabı vardı” dedi.

 

Ommer Otel'de düzenlenen OSB 13. Olağan Kongresi'ne Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, belediye başkanları, rektörler, Ak Parti milletvekili adayları ve sanayiciler katıldı. Genel Kurul'a AK Parti Milletvekili adayı Mehmet Özhaseki ile Tahir Nursaçan'ın babası Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın katılmaması dikketlirden kaçmadı.  Toplantıya ibra oylaması damga vurdu. Yaşanan tartışmalarda, yapılan suçlamalar ise eski Başkan Ahmet Hasyüncü'yü zor durumda bıraktı. 1145 üyenin 930'unun katılımı ile yapılan seçimlerde 541 oy Tahir Nursaçan, 386 oy Ahmet Hasyüncü ve 3 geçersiz oy kullanıldı. Seçimin kazananı ise Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret Odası Başkanı ve Sanayi Odası Başkanı'nın Ahmet Hasyüncü'yü desteklemesine rağmen Tahir Nursaçan oldu.

Kayserispor'a destek yok!

 

Genel Kurul'un Divan Başkanlığı'na seçilen Bekir Yıldız ise başarılı ve tarafsız yönetimi ile takdir topladı. Yönetim ve Denetim Kurulu'nun ibrası maddesine gelindiğinde salon bir anda karıştı. İbra oylaması üyelerin ellerindeki kartları göstermesi ile açık bir şekilde yapıldı. Ancak ibra etmeyenler fazla çıkınca salonda karşı çıkışlar oldu. Divan Başkanı Bekir Yıldız da ibranın kapalı oy açık sayım şeklinde yapılmasına karar verdi. Oylama esnasında kullanılacak kâğıtların gelmesi beklenirken diğer gündem maddeleri, ibra tartışması çerçevesinde devam etti. Gündem maddeleri içerisinde bulunan Kayserispor'a yardım oy çokluğu ile iptal edildi. Kayserispor Kulüp Başkanı Bekir Yıldız, Herkesin kendi tercihidir” dedi.

 

Hasyüncü, OSB'yi santim santim sattı”

 

Eğer ki yönetim ve denetim kurulu ibra edilmeseydi, Ahmet Hasyüncü'nün adaylığı düşecek ve hakkında yasal işlem başlatılacaktı. Sahneye çıkan İşadamı Fatih Somyürek sahneye çıkarak Ahmet Hasyüncü'ye sert açıklamalarda bulundu. Fatih Somyürek, Ben Şaban Bayrak ile ilk kez OSB'ye adım attım oranın kurucusuyum. Bunlara ilk oyu verende benim. Burada yenilikçi bir ekip var. Artık bende onlardanım. Yıllarda bu görevdesin artık gençlerin önünü aç. OSB'yi santim santim sattıkları yetmedi, bunlara inanmayın” diye konuştu.

 

Teşekkür etmesini bilmeyen şükredemez”

Ahmet Hasyüncü de ardından sahneye çıkarak Fatih Somyürek'e cevap verdi. Hasyüncü, ben arsa satmadım sizlere bedava arsa dağıttım diyerek, Biz inancımız kültürümüz icabı şunu öğrendik. Teşekkür etmesini bilmeyen şükredemez. Bu görevi yaptığım süre boyunca, önceden beri görev yapanları hep yâd ettim. Ama hak etmediğim sözler duydum. Bizler aidat almayan bir OSB'yiz. Elektriği siz sanayicilere kesintisiz vermek için 10 kez Ankara'ya gittim. Kendi cebimden para harcadım. Sizleri vicdanlı olmaya çağırıyorum. Kötü söz sahibine aittir. Biz kimsenin arsasını alıp satmadık. Kimseden de bedelsiz arsa almadık. Aksine 2 bin 100 metre arsa verdik” şeklinde konuştu. Sine vizyona Tahir Nursaçan'ın fabrikası olan Milkay Tekstil'in elektrik ödemeleri ile ilgili yönetim kuruluna sunduğu teşekkür yazısı getirtildi.

Bizim duruşumuzu herkes biliyor”

 

Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak'ta ibranın oylanması tartışmasına katılarak, İyisiyle kötüsüyle yıllardır biz buradayız. Şuan oda önderliğinde kurulan 2 OSB var. Birçok genel kurul toplantısına katıldım. Şu hususta iki gruptan da ricam var. Yönetim kurulu ibrası prosedürdür. Burada asıl kozları paylaşılan yer sandıktır. Burada yönetim ve denetim ibrasını sandık kurarak yapmak sanayiye zarar verir. Bizler her yerde örnek gösteriliyoruz. Bizim duruşumuzu herkes biliyor. Ama bu meseleyi kırma dökme meselesi yapmayalım” ifadelerinde bulundu.

İstifa et!”

 

Mustafa Boydak'ın sözlerine tepki gösteren işadamı Ahmet Tüfek de, Sen sanayi odası başkanısın. Genel Kurulu oylamaya çağırmak şuan senin görevin değil. Senin zaten rengin belli. İstifa edip o kürsüye çıkmalısın” dedi.

İbra oylaması tartışmasına Tahir Nursaçan noktayı koydu. Kendi ekibine oylamayı açık yapma hususunda seslendi ve ibranın açık yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.   Ardından asıl seçimlere geçildi. Yaklaşık 3 saat süren seçimlerde 1145 üyeden 930'u oy kullandı. Tahir Nursaçan 541 oy alırken, Ahmet Hasyüncü 386 oy aldı, 3 adet de geçersiz oy kullanıldı.

Dün ise dün ateşli tartışmalar içerisinde yer alan ve Hasyüncü'yü desteklediğini açıkça ifade eden KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Tahir Nursaçan'a hayırlı olsun mesajı yayımladı. Boydak, OSB'ye, KAYSO olarak her türlü desteği vereceğiz” dedi.

 

Projeler tebriklerden sonra gelecek!

 

Yeni OSB Başkanı Tahir Nursaçan dün gün boyunca tebrikleri kabul etti. Projelerine tebrik ve hayırlı olsun ziyaretleri sonrasında başlayacağını bildiren Nursaçan, gazetemize yaptığı açıklamada, Bizim sanayicimize sevgimiz muhabbetimiz var, hizmetimizde olur inşallah. Kayseri dün bir demokrasi şöleni yaşadı. Birlik beraberlik içerisinde çok seviyeli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Sağ olsun bizim destekçilerimiz kendisine yakışanı fazlasıyla yaptı. Kayseri'deki sükûnet, birlik, beraberlik daha iyi bir noktada gidecek. Bizim sanayicimize hizmetten başka bir isteğim olmaz” ifadelerinde bulundu.

 

Onların hesabı bozuldu!

Şehrin önde gelenlerinin Hasyüncü'yü desteklemesine rağmen seçimleri kazandığını vurgulayan Nursaçan, Herkesin bir hesabı var ya, Allah'ında bir hesabı var. Ama sanayicinin teveccühü ne ise sonuç o yönde oldu. Biz haddimizi biliriz. Bize düşen sanayiciyle birlikte hareket etmektir. Takdir Kayseri kamuoyunundur. Bu seçim kamuoyunun gözleri önünde cereyan etti. Bizim artık bu konuda bir şey söylememiz yakışık almaz” dedi.

(Haber: Dilek Bolat)