MELİKGAZİ BELEDİYESİ 2 BİN 600 ÇAM FİDANI DAĞITTI

28.08.2014 12:37:24

Melikgazi Belediyesi tarafından 11 yıl önce başlatılan atık pil toplama kampanyasında şu ana kadar 26 ton atık pil toplanırken, vatandaşlara 2 bin 600 çam fidanı dağıtıldı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2003 yılında başlatılan atık pil toplama kampanyasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Kampanyanın ilk başladığı dönemlerde karton kutularla toplama yapıldığını ancak ilerleyer zamanlarda plastik kutularla atık pil toplandığını bildiren Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Muhtarlarla başladığımız toplama kampanyasına şu anda 140 bin ev ile devam ediyoruz. Vatandaşlarımızda da bu bilinç oluştu ve pilleri ayrıştırarak topluyoruz" dedi.
Başkan Büyükkılıç, kampanyanın ilk başladığı 2003 yılında 400 kilo atık pil topladıklarını, 2013-2014 yılları arasında 7.5 ton atık pil toplandığına dikkat çekerek, "Vatandaşlarımız da atık pil konusunda bilinçlendi. kampanya çerçevesinde 11 yılm boyunca yaklaşık 26 ton atık pil topladık. Her 10 kiloya bir çam fidanı verdik. 11 yıl boyunca toplamda 2 bin 600 çam fidanı dağıttık" diye konuştu.
Atık pillerin şarj edilebilir ve tek kullanımlık olanlar şeklinde ayrıştırıldığını anlatan Başkan Büyükkılıç, "Şarj edilebilir piller Almanya`da bulunan özel bir tesise gönderiliyor ve burada içinde bulunan metaler ayrıştırılarak yeniden kullanılabilir hale getiriliyor. Tek kulanımlık olan piller ise İstanbul`da bulunan özel ve modern bir depolama alanına gönderiliyor ve burada bertaraf ediliyor" dedi.
Başkan Büyükkılıç, kampanyanın halen devam ettiğini ve kampanyaya destek vermek isteyenlerin gerikazanim@melikgazi.bel.tr adresinden kendilerine ulaşabileceklerini duyurdu.