119 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖĞRENCİSİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ

18.11.2015 09:55:51

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 119 birinci sınıf öğrencisine önlük giydirme töreni düzenledi.


Sabancı Kültür Sitesi konferans salonunda düzenlenen önlük giydirme törenine, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Hamza Çakır, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem Gürgan, Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Önlük giydirme töreninde açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Cem Gürgan, "Nasıl askerlerin üniforması varsa biz sağlık çalışanlarının da üniformaları bulunuyor. Bu önlük bizi hem hastalarımız yönünden bir yere getirme hem de bizler açısından mesleği onurla, şerefle ve etik kuralları içerisinde yürümemizi sağlayan bir simge. Bu simge 17. yüzyılda başlamış ama tam bir yere oturmamış, 19. yüzyılda tıp doktorları arasında giyinmeye başlanmış ancak bunun törensel hale getirilmesi 1990 yılında Amerika´da başlamıştır. Ülkemizde de bu törenler 2000´li yıllarda yapılmaya başlanmıştır. 2012 yılından itibaren de fakültemizde yapılmaktadır. Bu tören simgesel bir törendir. Bu yıl üniversite hayatlarının başında olan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Şuan ki heyecanınız inşallah 5 yıl sonra mezun olduğunuzda da devam eder" diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Hamza Çakır ise, "Erciyes Üniversitesini öğrenciler çok şanslı. Birincisi İç Anadolu´nun en güzel şehrine geldiler. İkincisi Türkiye´nin hem kampüs olarak hem de bilimsel çalışmalar bakımından Türkiye´nin önde gelen illeri arasında yer alıyor. Buraya geldiler ama en önemlisi de Diş Hekimliği Fakültesi gibi çok güzel bir bölüme geldiler. Bu açıdan ben öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.