11. Geleneksel KİMDER pikniği yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

11.07.2016 10:30:36

11. geleneksel KİMDER İmam Hatip Ailesi pikniği, milletvekilleri, belediye başkanları ve İmam Hatip Lisesi mezunlarının katılımıyla gerçekleştirildi.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Parkı´nda gerçekleştirilen KİMDER pikniğine AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve İsmail Emrah Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolak Bayrakdar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile İmam Hatip Lisesi Mezunları katıldı.
Kur´an-ı Kerim okunmasından sonra başlayan konuşmalarda, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, "Ben de İstanbul İmam Hatip Lisesi´nde okumuş birisi olarak, bu ailenin bir ferdi olarak bu gün burada bulunmanın memnuniyetini duyuyorum. İmam Hatipliler derken, vatanını, milletini, dinini seven herkesi kastediyorum. İmam Hatipliler olarak, Türkiye´de yapılmış olan bütün hayırlı işlerde emeği olan bir aileden bahsediyoruz. Hizmetlerimiz devam edecek. Genç kardeşlerimize özellikle seslenmek istiyorum. Vatan, millet, medeniyet dediğimizde aslında bilim adamları olarak, sanatçılar olarak tarihten bu güne kadar getirdiğimiz değerlerimizi asla unutmamamız lazım. Sadece onları yad etmekle kalmamalı, yenilerini üretmeliyiz. Genç kardeşlerimiz yeni İbni Sinalar, Mehmet Akifler olmaları için onlara hedef göstermek istiyorum? dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu ise ?Aynı inancı paylaşan, aynı ortak değerlere sahip çıkan insanlar tek vücut olurlar, hiçbir maddi güç, bu gücün karşısında tutunamaz. Çanakkale onun için gerçekleşmiştir. O ruhu şu anda yaşatan İmam Hatip Mezunu olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Kayseri´de ilk önce İmam Hatip Okulu küçük bir binada faaliyet gösterirken, bu gün yeni yapılan binalarla binlerce mezunlarla ülkemize değer katmıştır? diye konuştu.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, da yaptığı konuşmasında ?11 yıl olmuş Allah daha fazlasını nasip etsin. Bir olmak, diri olmak hepimizin felsefesidir. İnşallah bundan sonraki süreçte daha çok çalışmamız gerektiğini vurgulamak isterim. İmam hatiplilerin sayısını artırmaktan ziyade sizin felsefenize anlayışınıza ihtiyacı olan insanlığın olduğunu vurgulamak istiyorum? dedi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, ?11.´sini gerçekleştirdiğimiz programın gerisinde ciddi manada birikim var demektir. Huzur içerisinde, ülkemizin huzurunun paylaşıldığı bir ortamın içinde olmak gurur vesilesi. Dünyaya baktığımızda Amerika kıtası denilen yerin artık ulaşılmaz bir yer olmadığını, Antartika´ya bile çok rahat bir şekilde ulaşıldığını görüyoruz. İnsanlar çok rahat bir şekilde istedikleri noktaya ulaşabiliyorlar. Ama maalesef bu ulaşımın bu erişimin yanında gönüller arasında bir engel var. Hızlıca bu engeller artırılmaya çalışılıyor. Müslüman coğrafyasına baktığımız yazan yeni yeni ayrılık vesileleri oluştuğunu görüyoruz. Batı´ya baktığınızda sınırların kalmadığı bir Avrupa, ama İslam dünyası içinde yeni oluşturulmaya çalışılan sınırlar var. Bu noktada en çok düşünmesi gerekenler de biz Müslümanlar olmalıyız" mesajını verdi.
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ?Bu etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyordum. Liderimizin söylediği gibi gençliğimizi yetiştirmemiz önemli. Gençliği yetiştirmemizin en önemli yollarının birini de imam hatipler olarak görüyoruz. İmam hatiplerde yetişen gençlerimizin diğer gençlerimizle birlikte yetiştirmek, hocalarımızın elinde. Bu güzel etkinliği düzenleyenlere teşekkür ediyorum? ifadesinde bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından program plaket takdimi ile son buldu.