10 YAŞINDA BAŞLADIĞI VOLEYBOL HAYATINI ŞEKİLLENDİRDİ

11.02.2016 11:12:37

Kayseri Voleybol Takımın genç ismi Eda Ünal? 16 yaşında olmasına rağmen oynadığı başarılı performansı ile dikkat çekiyor. Altı yıldır Voleybol oynayan Eda Ünal, Gazeteniz Büyük Kayseri´ye Voleybola nasıl başladığını, hedeflerini anlattı. Muhabirimiz Mehme

Kendini tanıtır mısın?

16 yaşındayım. Talas´ta oturuyorum. 6 yıldır Voleybol oynuyorum. Final Okulunda okuyorum. Annem Emel Ünal, babam Erol Ünal.  Üçüncü sınıfın yaz tatilinde öyle bir yaz kursuna gitmeyle başladım. Benim için bir hevesti. Sonrada ben hocayla birlikte büyüklerin idmanına katılarak buralara geldim. 6 yıldır Voleybolun içindeyim. Önceden İl Özel İdarespor´da oynuyordum daha sonra Harun hocamın takımı olan Kayseri Voleybol´a katıldım. 3.Ligde oynuyoruz. Küçüklükten beri hedefimdi. Aslından elimde yatkındı. Yeteneğim var. Küçüklükten beri Voleybol´a ilgim var maçları izlerim sürekli.

Saha içindeki Eda ile saha dışındaki Eda farklı mı?

Çok farklı. Dışarı da daha sakin her şeye olumlu yaklaşan biriyim ama sahada hatayı affetmeme değil de yine takımı ayakta tutmak için çalışıyorum. Sürekli bağırırım herkesi motive etmeye çalışıyorum.

Voleybol´a yeterinde değer veriliyor mu?

Düşünmüyorum. Çünkü bayadır sponsor arıyoruz ama bulamıyoruz. Büyük bir maddi sıkıntımız var. Hocaların desteği ile geçiniyoruz. Bir gün önceden gitmemiz gereken maça maç sabahı gitmek zorunda kalıyoruz.  Maç günü gittiğimiz için yol yorgunu oluyoruz, uykusuz oluyoruz ve maçlarda rahatlıkla oynayamıyoruz. Sahaya alışamıyoruz.  Maçları kaybetmemize bile neden oluyor.

/resimler/2016-2/11/1114107708344.jpg

Okulun spora yansıması nasıl oluyor?

Okulla ilgili bir sıkıntı olmuyor.  Geri kaldığımız derslerden ETÜT alabiliyoruz.  Bizim okula basketbolcuların olmasına rağmen biz Voleybolcular olarak daha ön plandayız.  Her türlü avantajımız var.

Okul ve spor yoğunluğundan ailene vakit ayırabiliyor musun?

Hele okul zamanında eve akşam 9-10 gibi gittiğimiz zamanlar oluyor.  Ailemizi nerdeyse 1 saat görüp uyuyoruz.  Hafta sonları ailemleyim. Ama ailesinden çalışan olunca hiç göremeyenlerde oluyor. Ailem bu konuda bana karşı bir tavır koymuyorlar tam tersine beni daha çok destekliyorlar.

Maçlarda taraftardan yana sıkıntını oldu mu?

Tabi oluyor. Karşı tarafın taraftarı bize bağırıyorlar saçma sapan. Pek umurumuzda olmuyor açıkçası ama yine ister istemez etkileniyoruz.

 /resimler/2016-2/11/1115430678790.jpg   /resimler/2016-2/11/1116422711321.jpg

Eklemek istediğin bir şey var mı?

Şuan hepimizin önünün açılması ve daha iyi yerlerde olmamız için sponsora ihtiyacımız var.  Her türlü maddi desteği kabul edebiliriz. Maçlarda büyük bir taraftar eksiğimiz oluyor. Kayseri halkını Kayseri´deki maçlarımıza gelerek bizi desteklemelerini istiyoruz.  Bu röportaj için Büyük Kayseri Gazetesine teşekkür ederim.

(Röportaj-Fotoğraflar Mehmet Tarık Çay)