"Yılmadan, yorulmadan mücadele edeceğiz"

17.12.2016 16:54:34

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Talas Yolu-Erciyes Üniversitesi Kampüsü yanında gerçekleşen hain terör saldırısının hemen ardından olay yerine giderek yapılan çalışmaları takip etti.

Saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Çelik, alçak saldırının Türk milletinin birlik ve beraberliğini hedef aldığını söyledi. Açıklamasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın teröre karşı seferberlik çağrısına vurgu yapan Başkan Çelik, "Yılmadan, yorulmadan, birlik beraberlik içinde mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentte gerçekleşen hain saldırının kahraman Türk askerini ve milletini hedef aldığını belirtti. Her türlü alçakça saldırıya karşı Türk Milletinin yılmadan, yorulmadan mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Başkan Çelik, hiçbir terör örgütünün asla amacına ulaşamayacağını söyledi.
Türk milletinin bu saldırılarla daha da güçlendiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın ifade ettiği gibi teröre karşı seferberlik ruhuyla mücadele edeceğiz. Milletimize yaşatılan bu acılar Türk Milletini daha da güçlü hale getirerek birbirimize kenetlemektedir. Bir kez daha vurgulamak isterim ki, terörün tamamen ortadan kaldırılması için terörle mücadelenin milli bir sorun olduğu herkes tarafından bilinmeli, tüm sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları, siyasi partiler ve toplumun her kesimi konuya sahip çıkmalı ve üzerine düşeni yapmalıdır. İhtiyacımız olan 15 Temmuz sonrası Yenikapı´da yakaladığımız ruhtur. Her türlü teröre karşı en güçlü silah Türk milletinin bir ve beraber olmasıdır. Acımızı paylaşacağız, yaralarımızı birlikte saracağız ve hainlerin kökünü kurutmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir ve beraber olduğumuzda bu gücün karşısında hiçbir hain duramaz. Allah´ın izni, askerimizin ve polisimizin vatanperverliği, devletimizin gücü, milletimizin azmiyle her türlü güçlüğü yenerek aydınlık geleceğe hep birlikte ulaşacağız." diyekonuştu.
Her daim güç odaklarının karşısında olacaklarını kaydeden Başkan Çelik, "Hiç bir vatandaşımız yaşadığı acının öfkesiyle hareket edip yanlış eylemlerin müsebbibi olmamalı, birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek davranışlar içine girmemelidir" diye konuştu. Başkan Mustafa Çelik, sözlerinin sonunda devletimizin her türlü şer odağı ile en etkin şekilde mücadele edeceğini vurgulayarak, "Hain terör saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehrimizin ve aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. (İHA)