UYGURTÜRK KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞECEK

8.07.2015 11:21:01

Merkezi Kayseri´de bulunan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, bu gün verilecek iftar yemeğinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşecek.


Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, İstanbul´da Doğu Türkistanlılar´ı temsil eden sivil toplum kuruluşları için verilen iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş´un da katılacağını bildirdi. Uygurtürk, iftar yemeği sonrasında Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş´a Doğu Türkistan´da yaşananlar ve Uygur Türkleri´nin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi vereceğini söyledi.
UYGURTÜRK´TEN ÇİN DIŞİŞLERİNİN AÇIKLAMASINA TEPKİ
Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying´in "Uygurlar huzurlu ve hallerinden memnun bir şekilde yaşayıp çalışıyorlar. Anayasadaki kanunlar çerçevesinde dini özgürlüklerinden faydalanıyorlar" iddiasına tepki gösterdi.
Uygurtürk, Çin hükümetinin iddialarının asılsız olduğunu belirterek, "Eğer iddiaları doğru olsaydı, uluslararası gözlemciler ya da yabancı gazetecilerin iddiaları araştırmak üzere bölgede bağımsız çalışma taleplerine izin verilirdi. Müslüman Uygurlara yönelik baskılar ve zulümler halen artarak devam etmektedir. Çin´in Müslüman Uygur Türkleri´ne uyguladığı zulümler sadece Ramazan ayı ile sınırlı değil. İbadetlerini yerine getirmek isteyen Müslümanlar, kendi mahalleleri haricindeki camilere gidemiyorlar. Kur´an-ı Kerim öğrenmek yasaklanıyor. Sahura kalkan ve ışıkları yanan evler tek tek belirleniyor ve sahura kalkanlar gözaltına alınıyor." diye konuştu.