?SENDİKACILIK HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAMAK, HAKKI TUTUP KALDIRMAKTIR?

10.03.2016 09:43:27

Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubeleri istişare toplantısında bir araya geldi.


Türk Eğitim-Sen Kayseri Şubeleri İstişare Toplantısı kentte bulunan bir restorantta yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından şehitler için Kur´an-ı Kerim okunarak dua edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No´lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, sendikanın çalışmaları hakkında katılanlara bilgiler vererek, ?Biz bir aileyiz. Yaklaşık 10 yıl önce Milli Eğitim Müdürlüğü´nün önünde bir eylem başlatmıştık ´Ceket Çıkartma Bayramı´ diye. Unutmuyorum iki tane ağabey sendikaya geldi ?Abi ne yapıyorsun?´ dedi. Bakıyorum aradan o kadar zaman geçmiş, herkes ceket çıkartmaya çalışıyor. Bizim 7-8 sene önce başlattığımız o şovları herkes yapmaya çalışıyor. Her yerde bu ailenin bireyleri var ve bugün buradalar. düşünüyorum neden Türk Eğitim-Sen´e üye olduk diye? Hiçbir menfaat yok, müdür olamazsınız, müdür yardımcısı olamazsınız, şube müdürü hiç olamazsınız. Biz bir aileyiz? dedi.
Türk Eğitim-Sen Kayseri 1 No´lu Şube Başkanı Ali Benli sendikacılığın haksızlık karşısında susmamak olduğunu söyleyerek, ?Hepimizin bildiği gibi Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen büyük bir sevdanın, mücadelenin adıdır. Hep şunu ifade ettik, ümmeti olmakla şeref duyduğumuz peygamberimiz ne buyuruyor? ?Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.´ Bizler Türk Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen mensupları olarak sendikacılığı haksızlık karşısında susmamak, hakkı tutup kaldırmaktır diye özetliyoruz? ifadelerini kullandı.
Programda ayrıca Türk Eğitim-Sen Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri Sami Özdemir ile Türk Eğitim-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Yaşar Şahindoğan da konuşma yaparak, programa katılan üyelere sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.