Tarih: 16.03.2018 12:45

Şehre bahar geldi

Facebook Twitter Linked-in


 Büyükşehir Belediyesi tarafından sonbaharda dikilen lale ile diğer çiçek türlerinin açmaya başlamasıyla Kayseri adeta çiçek bahçesine dönüştü. 
Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Ağaçlandırma Daire Başkanlığı tarafından sonbaharda Kayseri´nin farklı noktalarına dikilen 1 milyon 330 bin adet bitki soğanı (lale, nergis, sümbül, üzüm sümbülü ve süs soğanı) çiçeklenmeye başladı. Baharla birlikte açmaya başlayan çiçeklere ilave olarak yeni çiçeklerin dikimi de yapılıyor. 
1 milyon 755 bin adet mevsimlik çiçekten 260 bin menekşe ve çuha Cumhuriyet Meydanı, Kayseri Lisesi ve önü, Sümer Parkı, Emirgan Parkı, Havaalanı güzergahı, Aşık Veysel Bulvarı gibi bölgelerde dikiliyor. 1 milyon 495 bin adet petunya, kadife, sardunya, vapur, ipek gibi yazlık çiçekler ise nisan ayı itibari ile Kayserinin tüm park ve refüjlere dikilecek. 
Çiçeklerle Kayseri´nin güzelliğine güzellik katan Büyükşehir Belediyesi, bazı bölgelerde yeni peyzaj uygulamaları da yapıyor. Bu kapsamda kavşaklara konulan çiçekli bisikletler ve havaalanı yolundaki şelaleli çiçekler görenleri hayran bırakıyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —