MELİKGAZİ İLÇESİNİN MUHTARLARI BİR ARAYA GELDİ

8.04.2016 09:43:55

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçeye bağlı 81 mahalle muhtarı ile toplantı yaptı.

 
Mahalle muhtarları ile her daim fikir alışverişi içinde olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, belediye ile vatandaş arasında köprü vazifesi gören muhtarlık görevini önemsediklerini söyledi.
Belediye olarak geri dönüşüm de örnek ve referans gösterildiklerini bunda mahalle muhtarların büyük katkısı olduğunu kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:
?81 mahalle muhtarını bir araya getirerek hem iş görüşmesi yaptık hem de birçok konuyu gündeme getirerek fikirlerini aldık. Bugün muhtarlara acil yapılması gereken 3 hizmet ve yatırım belirtiniz sorunsunu yazılı istedik. Ortak nokta, belediyemizden istekleri sosyal ve spor tesisleri ile sanat ve meslek edindirme kurs yerleri ile açık alan spor merkezleri oldu. Bundan 10 yıl önce muhtarlar yol, asfalt, ve kaldırım talep ederlerdi ancak şimdi kapalı yüzme havuzu, spor tesisleri, kapalı semt pazaryerleri ve doğa temalı parklar istemektedirler. Melikgazi Belediyesinin yatırım ve hizmetleri sonucu ilçenin fiziki yapısı değiştiği gibi, bireylerin sosyal ve yaşam tarzlarında değişmiştir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; ?nereden nereye´. Hizmet çıtası yüksek olan bir belediye de muhtarlar toplantısı daha nezih ve yapıcı olmaktadır?
Küçükali Mahalle Muhtarı Bekir Bulduk, yapılan hizmet ile ilçenin misyonunun değiştiğini söyledi. Tınaztepe mahalle Muhtarı Şerafettin Baygül , Sosyal ve Spor Tesisi ile taşkın su kanalı ve kapalı semt Pazar yerinden dolayı teşekkür etti. Yenimahalle Muhtarı Cuma Yiğit ise, yapılan yatırım ve hizmetler ile mahalleye yeni kimlik katıldığını ve modern ve planlı yapıları ile prestij mahalleler arasında yer aldıklarını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, TEK, Kayserigaz, Otobüs işletmesi ile Melikgazi Belediye Daire Müdürlerinin katıldığını toplantı da Başkan Memduh Büyükkılıç, toplantı sonrasında muhtarlara belediye yemekhanesinde öğle yemeği ikramında bulundu.