MELİKGAZİ BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA 40 GÜNDEM MADDESİ KARARA BAĞLANDI

8.12.2015 09:54:20

Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesine istinaden 2015 yılı Aralık ayı meclis toplantısını yaptı. Meclis gündeminde 16´sı ek olmak üzere toplam 40 gündem maddesi görüşüldü.

 
Planlı gelişimin ilk şartı?
Melikgazi Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısında yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. 23 madde oylanırken, 17 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi
Turan daki eski okul onarılacak?
Meclis gündem maddelerinin genelde imar olduğunu çünkü planlı ve sağlıklı bir şehirleşmenin temelinde imar planlarının uygulanmasının yer aldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Melikgazi Belediyesi olarak enerji, imar, mali, ibadethane ve eğitim hizmet ve yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bu manada ilçe sınırları içerisinde tarihi yapıların bir envanteri çıkarıldı. Mahallelerde hizmet verecek olan trafo merkezi için yer tahsisi karar aldık. Bu toplantıda oy birliği ile Kazım Karabekir Mahallesindeki taşınması İlçe Müftülüğümüze tahsis ettik. Mülkiyeti belediyeye ait olan 7 arsanın ihale ile satışına izin verildi. Böylece atıl durumdaki arsalar ekonomiye kazandırılarak hem imar hareketi canlandırılacak hem de belediye gelirlerine kaynak oluşturulacaktır.? dedi.
Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunarak bu huzur içinde geçen seçim sonuçlarının da hayırlı olması temennisinde bulundu.