Kayseri´deki FETÖ/PDY davası

10.01.2017 10:50:03

Kayseri´de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Boydak kardeşlerin de olduğu 28´i tutuklu, 30´u tutuksuz ve 9´u firarinin bulunduğu dava görülmeye başlandı. Davada şimdiye kadar 5 kişi mahkeme heyetine savunma yaptı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen ama yoğunluk nedeniyle Konferans Salonu´na alınan davada, tutuklu sanıklardan Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Boydak Holding eski CEO´su Memduh Boydak, Boydak Holding eski Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü Boydak, GESİAD eski Başkanı Hamdi Kınaş, işadamları Necmi Somtaş, Nurullah Sarıöz, Halit Gazezoğlu, Arap Ali Aksoy ve Haşim Emirdağ, Boydak Holding eski Yönetim Kurulu üyesi Murat Bozdağ, Kayseri Ticaret Odası eski Meclis Başkanı Mehmet Filiz, muhasebeci Mehmet Fındık, Kayseri Mobilyacılar Derneği (KAYMOS) eski başkanı Mahmut Alak, işadamları İsmail Tuna, Mustafa Ahi, Kimse Yok mu Derneği eski başkanı Hacı Osman Büyükata ile Adem Çelik, Mehmet Albayrak, Nurullah İlgün, Abdullah Haskahraman ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu.
Toplam 771 sayfalık iddianamesi bulunan davanın bugün yapılan ikinci duruşmasında 5 kişinin savunması alındı. Mahkeme heyetine kendini savunan başka suçtan tutuklu Yahya Karadeniz, FETÖ ile bağlantısının olmadığını söyledi. Karadeniz, "Hakkımdaki suçlamaları hayretle okudum. Aleyhimde 1 tane somut delil yok. Hayatım boyunca yasa dışı hiçbir örgüt ile işim olmadı. Bugüne kadar da kendi ismim haricinde başka bir kod ismi kullanmadım. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şubesi eski başkanlarından Abdurrahman Haskaraman da kandırıldığını söyleyerek, "Kandırılmış olduğuma inanıyorum. Yakın zamana kadar eğitim çalışmalarını hizmet olarak bildik. Tek amacım Allah´ın rızasını kazanmak ve hizmet etmekti. Bu düşüncelerden dolayı bu dernekte görev aldım. Yurt dışında hiçbir ülkeye para göndermedim. Hiçbir Gülenist gruba para aktarmadım" ifadelerini kullandı. Davada tutuksuz yargılanan Haşim Emirdağ da, "Örgütün kurumlarında hiçbir zaman görev almadım. Örgütün iletişim araçlarını da kullanmadım. Eğer iddianamede üzerime atılı suçlardan birini işlediysem Allah benim belamı versin. Gizli tanığın ifadelerini kabul etmiyorum" diyerek kendini savundu.
Hayatı boyunca hiçbir örgüt ve cemaat ile ilişkisinin olmadığını söyleyen tutuksuz sanık Halit Bayhan da, "Ben milli görüşçüyüm. Tüm hayatım boyunca FETÖ´ye karşı durdum. Bu örgütle hiçbir alakam olmadı. 17-25 Aralık´tan sonra örgüte sempati duyanlarla da mücadele içerisine girdim. 1 kuruşumu bile bu hainlere vermedim" dedi. Sanıklar, ´Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme ve başkaca suç işleme´, ´Cumhurbaşkanına hakaret´, ´Devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşmak´, ´Devlet büyüklerine hakaret´, ´Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs´, ´Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak´, ´Resmi belgede sahtecilik´, ´Hizmet sebebiyle emniyete suistimal´, ´ÖSYM Kanununa muhalefet´, ´Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet´ suçlarından yargılanıyor. (İha)