Kayseri Şeker, Uluslararası Gıda Kimyası Ve Teknolojisi Konferansında

15.11.2018 10:33:00

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Gıda Kimyası ve Teknolojisi Konferansı´nın 4.´sü United ScientificGroup (USG) tarafından Almanya´nın Berlin şehrinde düzenlendi.

 Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Gıda Kimyası ve Teknolojisi Konferansı´nın 4.´sü United ScientificGroup (USG) tarafından Almanya´nın Berlin şehrinde düzenlendi. 
5-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Gıda Kimyası ve Teknolojisikonferansı; dünyanın her yerinden, mühendisler, teknoloji uzmanları, profesörler, araştırmacılar, bilim insanları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşti. 
Son zamanlarda Kayseri Şeker´in Ar-Ge çalışmaları ve Pektin projesinin, Gıda araştırmacıları tarafından yakından takip edilmeye başlandığı görüldü. Bunun üzerine FCT-2018 4.Uluslararası Gıda Kimyası ve Teknolojisi Konferansına, Kayseri Şeker Pektin Proje danışmanlarından Erciyes Üniversitesinden Prof.Dr. Mahmut Doğan ve Pektin Projesi araştırmacılarından Gıda Mühendisi Arzu Sadi Döner davet edildi. 
Konferansta; Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezi tarafından Petkin projesi araştırmacılarından Arzu Sadi Döner tarafından ?Şeker Pancarı küspesinden klasik ve ultrasonikyöntemlerle elde edilen Pektin´inTaguchi istatiksel metodu ile kalite parametrelerinin belirlenmesi? başlıklı sözlü sunum ve poster sunumu yapıldı. 
Konferansta Arzu Sadi Döner,Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezinde üretilmiş olan Şeker Pancarı Pektini kalite parametrelerinin iyileştirilmesi üzerine yapmış olduğu bilimsel verileri sundu. 
?4th International Conference on FoodChemistryandTechnology? konferansı sonrasında Konferansı düzenleyen komite tarafından Arzu Sadi Döner´e katılımlarından dolayı sertifika takdim edildi. 
Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay;Kayseri Şeker Ar-Ge Merkezinde üretilmiş olan Şeker Pancarı Pektininin gıda konferansı katılımcıları tarafından yakından takip edilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.