KADINLAR BİR GÜN DEĞİL HER GÜN KIYMETLİDİR

9.03.2016 10:19:17

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutlayıp " Kadınlarımız bizim için bir gün değil her gün kıymetlidir" dedi.


Kayseri´de faaliyet gösteren 30 Sivil Toplum Kuruluşu´nun yöneticisi kadınlar Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ı ziyaret ederek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Misafirlerini eşi Fatma Çolakbayrakdar´la belediye girişinde karşılayan Başkan Çolakbayrakdar, kadınlara Kocasinan Belediyesi´nin Kadın Gelişim Merkezi maketi başında bilgiler verdi.
Başkan Çolakbayrakdar, Kadın Gelişim Merkezi´nin tamamen hanımların kullanımına tahsis edileceğini belirterek, " Burada spor salonlarımız, fitness merkezimiz, kafeteryamız olacak. Kocasinan akademi diye faaliyete geçireceğimiz bir sistemimiz var. Bu sistem bütün kadınlara hizmet verecek merkezlerimizin ana çatısı olacak. Fiziki gelişim tarafıyla ilgili de havuz, fitness merkezi ve hanımefendilere özel bir yüzme havuzu yer alacak. Konferans salonumuzda toplu eğitim verilebilecek. Eğitim için dersliklerimiz var. El sanatları atölyesinde hanımlar el becerilerini geliştirebilecek imkanlar bulacak. Kuaför salonumuz, diyetisyenimiz, sosyolog, psikolog, kütüphanemiz sizlere hizmet verecek. Bilgisayar laboratuvarı, günümüz koşullarında hemen yanında yabancı dil laboratuarıyla dil eğitimini verme niyetindeyiz" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar, dikiş-nakış kursu, pasta atölyesi sayesinde geleneksek tatları koruma merkezi de olacağına dikkat çekerek," Böyle bir merkezi kadınlarımızın hizmetine sunacağız. Talep olursa geliştiririz, eklemeler yaparız önemli olan arz- talep ilişkisini dengede tutabilmektir. Hem merkezimize hem belediyemize hem diğer binalara erişmesi konusunda engelli kardeşlerimize fiziki olarak her türlü imkanı sağlarız. Engelli kardeşlerimizin buraya rahatlıkla gelebileceği her türlü imkan var. Sadece bu merkezle kalmayıp bu ve benzeri merkezlerimizi başka başka mahallelerimizde de çoğaltmayı hedefliyoruz. Söylemeden geçemeyeceğim buraya çocuğuyla gelmiş bir kadının burada her hangi bir faaliyete kalmasında hiçbir engel olmayacak, hemen merkezimizin giriş katında bir kreşimiz de olacak ve kadınlarımız oraya çocuklarını rahatlıkla emanet edebilecekler ve siz gönlünüz ferah bir şekilde aktivitelere katılacaksınız" şeklinde bilgiler verdi.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle tamamladı, " 8 mart gün olarak kadınlarımıza atfedilmiş, ama bizim için 365 gün onların yeri, onların önemi değeri var. Bu değeri göstermek adına da değer verdiğimiz kadınlara da böyle bir tesisi neticelendirip onların hizmetine sunarak bu işi de taçlandıralım, anlatalım diye de buradan başladık. Hanımlar bizim için bir gün değil her gün anlamlı, her gün değerli, her gün takdire şayandır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nüzü kutluyorum ama bütün günler onlar için kutlu olsun diyorum."
Misafir kadın temsilcilerine, meclis üyelerine, bayan personeline ve Eşi Fatma Çolakbarakdar´a karanfil veren Başkan Çolakbayrakdar misafirlerine öğle yemeğini verdi.



Anahtar Kelimeler: KADINLAR DEĞİL KIYMETLİDİR