İl Müftüsü Güven´den Özvatan ve Felahiye İlçelerine Ziyaret

27.06.2019 14:22:40

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, ilçe ziyaretleri kapsamında Özvatan ve Felahiye İlçelerini ziyaret etti.


Güven, Özvatan İlçesi´nde yapılan İlçe Müftüleri toplantısı öncesi Özvatan Kaymakamı Menderes Topçuoğlu´nu, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir´i ve Özvatan İlçe Müftüsü Bilal Dut´u makamlarında ziyaret ederek Özvatan İlçesi´nde yürütülmekte olan Din Hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu. 
Ziyaretler sonrası İlçe Müftüleri toplantısına katılan Güven, toplantı sonrası Özvatan Merkez Camii´nde öğle namazını kıldırdı ve namaz sonrası cemaate hitap etti. Namaz sonrası Felahiye İlçesi´ne geçen Müftü Güven, burada da öncelikle Felahiye Kaymakamı Yusuf Cankatar, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun´u ve Felahiye İlçe Müftüsü Yusuf Ay´ı makamlarında ziyaret ederek Felahiye İlçesi´nde yürütülmekte olan Din Hizmetleri hakkında istişarelerde bulundu. 
Ziyaretler esnasında Güven, Felahiye Kaymakamı Yusuf Cankatar ile birlikte Felahiye İlçesi´nde yapımı devam etmekte olan Felahiye Merkez Camii inşaatını gezerek Felahiye Merkez Camii Yaptırma Yaşatma ve Hizmet Derneği Başkanı Hacı Ali Kesici´den cami inşaatı hakkında bilgi aldı. 
İl Müftüsü Güven daha sonra Felahiye Cumhuriyet Camii´nde ikindi namazını kıldırdı ve namaz sonrası burada da cemaate hitap etti. Özvatan İlçesi´nde gerçekleştirilen Haziran ayı ilçe müftüleri toplantısında, Ramazan ayı faaliyetlerinin değerlendirilmesi, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ?Yaz Döneminde Yürütülecek Gençlik Çalışmaları? konulu yazısının görüşülmesi, Her İlçe Müftülüğümüzün kütüphanesinde braille alfabeli Kur´an-ı Kerim bulundurması, ?Görme Engelliler İmam Hatip Ortaokulu?nun tanıtımının yapılması, ?2019 Yılı Yaz Kur´an Kursları Uygulama Esasları? konulu yazının görüşülmesi ve gündemdeki diğer konular? görüşüldü.