?HAYATI ANLATAN ELLER´ İLE CAMİLERDE ENGELLER AŞILIYOR

16.10.2015 09:13:47

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve camilerde işitme engelliler için işaret diliyle vaaz ve hutbe verilmesini amaçlayan proje Kayseri´de hayata geçirildi.


Kayseri İl Müftülüğü tarafından başlatılan ?Hayatı Anlatan Eller´ projesiyle işitme engelliler için camilerde işaret diliyle vaaz ve hutbe verilmesi amaçlanıyor. Kayseri´de 3 camide başlatılan projeyle ilgili konuşan Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Diyanet personelinin gerekli eğitimi aldığını ve sahaya inmeye hazır olduğunu belirterek ? Diyanet Başkanlımız 2 yıl önce bu tür çalışmalara başladı. Şimdi bizde Kayserimizden işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak camilerde işitme engellilere işaret diliyle hutbe verilmesi hususunda belirli bir çalışma yaptık, alt yapıyı hazırladık. Bizim personelimizden arkadaşlarımız bu konunun uzmanlarından eğitimlerini aldılar. Sertifikalarını aldılar şimdi sahaya inmiş bulunuyoruz. İnşallah bu hafta Cuma günü itibariyle 3 camimizde işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik işaret diliyle hutbe aynı anda okunmuş olacak? dedi.
Özellikle seçilen 3 caminin yerlerinin işitme engelli vatandaşların yoğun olduğu yerler olduğunu ifade eden Güven, ?Bu 3 camiyi seçmemizin sebebi işitme engelli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerlerde olması. Bunlardan 1´incisi Melikgazi bölgemizde Organize Sanayi´de fabrikada çalışan işitme engelli kardeşlerimizin hutbelerden istifade etmelerini sağlamak amacıyla Organize Sanayi Camii, 2´inci camimiz yine Melikgazi bölgemize bağlı İyiler Camii, Hürriyet mahallemizdeki bu İyiler Camii´ni seçmemizin sebebi de camimize yakın bir yerde 80´inci Yıl İşitme Engelliler Ortaokulumuz var. Yani öğrencilerimizin yoğun olarak bulunmuş oldukları bir yer Cuma günü de bu öğrencilerimiz İyiler Camii´nde namaz kılıyorlar. Bu sebeple biz bu cami de işitme engellilere yönelik işaret diliyle hutbelerimizi okuyacağız. İşaret diliyle hutbe okuyacağımız 3´üncü cami ise Kocasinan bölgemizde Furkan Camii. İşitme Engelliler Özel Meslek Lisesi´nin burada bulunmasından dolayı da burayı seçtik? şeklinde konuştu.
İşitme engellilere yönelik Kuran kurslarının da devam etmekte olduğunu vurgulayan Güven sözlerini şu şekilde sürdürdü:
?Yine işitme engelli vatandaşlarımıza dini bilgiler verebilmek ve onlara Kuran-ı Kerim öğretebilmek için çalışmalarımız daha önce başlamıştı. Melikgazi bölgemizde Kızıklı Kuran Kursu´nda işitme engellilere yönelik olarak zaten şuanda devam etmekte olan Kuran eğitimimiz devam etmektedir. Ayrıca bizim personelimiz olan yani müftülüğümüze bağlı çeşitli birimlerde çalışmakta olan ve bu işin eğitimini alan arkadaşlarımız bir araya gelerek ?İslam´ı Anlatan Eller´ hakkında bir dernek kurdular. Bu arkadaşlarımız hutbelerimizi işrete diliyle vatandaşlarımıza ulaştıracaklar. Ayrıca şuan 80´inci Yıl Ortaokulunda ve İşitme Engelliler Özel Meslek Lisesinde de Kuran-ı Kerim eğitimi ve din kültürü derslerine girerek. İşitme engelli vatandaşlarımıza dini bilgiyi kendi dillerinde yani işaret dillerinde sunmaktadır. Bu çalışma halkımıza ve Kayserililere hayırlı olsun. Dün itibariyle hicri yılbaşı 1´inci Muharrem di. 1437 Hicri Yılına girmiş bulunmaktayız. Ben bütün Kayserili vatandaşlarımızın Hicri Yılbaşını kutluyorum"