ERÜ Rektörü Güven´den 29 Ekim mesajı

27.10.2017 11:01:17

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımlarından olan Cumhuriyete, her zamankinden daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin en büyük kazanımlarından olan Cumhuriyete, her zamankinden daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi. 
Rektör Güven, Cumhuriyet Bayramının 94. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mesajında tarih boyunca Türk Milletinin kahramanlıklarından övgüyle bahseden Rektör Güven, ?Köklü bir tarihe sahip Büyük Türk Milleti, Osmanlı İmparatorluğu´nun çöküşünün ardından topraklarının büyük kısmı düşman işgaline uğramıştır. Türk Milletini, Anadolu topraklarından, bulunduğu coğrafyadan söküp atmak isteyen düşmanlar, emellerine ulaşmak için her türlü imkânı kullanmışlardır. Fakat unuttukları bir şey vardı ki! O da Türk Milletinin azim ve kahramanlığıydı. Adeta küllerinden yeniden doğan Türk Milleti, silah, teçhizat ve asker sayısı bakımından kendisinden kat kat güçlü düşman ordularına karşı topyekûn kurtuluş mücadelesini başlatmış, art arda kazandığı savaşlarla düşman askerini Anadolu topraklarından kovmasını bilmiştir. Bu yüzden Milletimizle, kahramanlıklarımız ve zaferlerimizle ne kadar övünsek azdır.
Kurtuluş Savaşından hemen sonra her alanda toparlanma sürecine giren Türk Milleti, kurucusu olan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Türk Milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir´ sözünde olduğu gibi Cumhuriyetini ilan etmiş ve Türkiye´nin temellerini atmıştır. 29 Ekim 1923´ten günümüze yenilik ve kalkınma hamleleri ile güzel ülkemiz, Türkiye´miz bugünkü durumuna gelmiştir.
Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülkemiz üzerine çirkin emellerine devam eden düşmanlarımız ve işbirlikçisi taşeronları zaman zaman ülkemizi bölmeye ve yıkmaya çalışsa da, milletimiz her defasında bunlara hak ettiği dersi vermiştir.
Büyük Türk Milletinin fertleri olarak bizlere düşen Cumhuriyetin kazanımlarına en iyi şekilde sahip çıkmak, ülkemizin sadece bulunduğu coğrafyada değil, dünyada lider ülke olması için daha çok çalışmak, birlik ve beraberliğimizi ilelebet sürdürmektir. Biz bir oldukça, beraber oldukça, her zamankinden daha çok çalıştıkça hiçbir güç bizi bu topraklardan söküp atamayacaktır.
Ben bu vesileyle, Cumhuriyet Bayramımızın 94. yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna canını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun? ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Rektörü Güven Ekim mesajı