DAĞIN YAMACINA ÇAKILAN PARAŞÜTÇÜ YARALANDI

19.08.2015 17:03:54

Kayseri´de yamaç paraşütü yapan bir kişi, paraşütünün arızalanması nedeniyle dağın yamacına çarparak yaralandı. Yaralanan paraşütçü kurtarma ekipleri tarafından yamaçtan indirilerek hastaneye kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre, Ali Dağı´ndan yamaç paraşütü ile atlayan A.Ç.´nin (50), havalandıktan bir süre sonra dağın yamacına çakıldığı öğrenildi. Çevredeki vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine sağlık, arama kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi. Dağın eteklerinde paraşütü tespit eden ekipler, o bölgede aramalarını yoğunlaştırdı. Kayalık yanında bulunan A.Ç., arama kurtarma ekipleri tarafından aşağı indirilerek ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi´ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
155 Polis İmdat´ı arayan vatandaşlardan Mehmet Can Türküsever, "Yamaç paraşütü yapanları izliyorduk. Bir paraşütçü kayalık alana indi. Hareket etmediğini görerek yanına gittim. Paraşütçünün eli ve yüzü kan içindeydi. Yüzünü yıkayarak kandan temizledim. Diğer vatandaşlar da 115 ve 112´i arayarak yardım istedi" diye konuştu.
Yaralı olarak kurtulan A.Ç.´nin vücudunun çeşitli yerlerinde kırık olduğu öğrenildi.