2 BİNLİK TEPKİ

12.02.2016 09:41:58

Change.org adlı internet sitesinde 2 hafta önce ?Kayseri´de KEPSAŞ soygununa dur diyelim´ başlığıyla başlatılan imza kampanyası 2 bine yakın destekçi buldu. Muhattabı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak olan kampanyanın destekçileri ise çeşitl

 

Elektrik fiyat tarifeleri, yılbaşından itibaren yüzde 7´ye yakın zamlanırken, elektrik faturalarında yer alan çeşitli elektrik kalemleri tek bir başlık altında toplanmıştı. 1 Ocak´tan itibaren yürürlüğe giren yeni tarife tablolarında elektrik faturalarında kayıp-kaçak, iletim, dağıtım ve perakende satış hizmet bedellerinin hepsini aboneler  ?Dağıtım Bedeli´ adı altında ödeyecekti. Buna tepki göstermek isteyen bir vatandaş ise dünyanın en büyük imza kampanyası platformu Change.org´da 2 hafta önce ?Daha önce elektrikten Kayıp Enerji Bedeli altında alınan ücreti, şimdi dağıtım bedeline koymuşlar. Bu bedellerin düzeltilmesini istiyor ve bu soyguna dur diyoruz´ açıklamasıyla bir imza kampanyası başlattı.

Muhattabı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak´a ve KEPSAŞ ortaklarına ?Bu soyguna dur deyin´ diyerek yola çıkılan kampanyada oluşturulduğu günden bu yana 2 bine yakın imza toplandı. Kampanyanın destekçileri ise internet sitesi üzerinden muhattapları adeta yorum yağmuruna tuttu.

Destekçilerden gelen yorumların bazıları ise şu şekildeydi: ?Sanki her ay tesisatımızı baştan yeniletiyormuşuz gibi dağıtım bedeli alınıyor. Dağıtıcı firma kendi üstlenmesi gereken bütün masrafları vatandaşa yüklemiş. Kullanım tutarının iki katı fatura ödüyoruz. Ve artık bedel değil faturamızı ödemek istiyoruz...?, ?Kullanmadıgım bir enerjiyi ödemek istemiyorum.?, ?Vatandaşı keriz yerine koymaya çalışmasınlar. Daha önce elektrikten "Kayıp Enerji Bedeli" altında alınan ücreti, şimdi Dağıtım bedeline koyan hangi akıllı, hangi okumuş bir insan çok merak ediyorum ve bu dağıtım bedeli saçmalığını destekleyenler acaba vicdan olarak rahatlar mı? Keriz değiliz bunun saçma olduğunu herkes biliyor.?, ?Yeterince vergi alınırken birde şirketler zarar etmesin diye dağıtım bedeli mi? Biraz da halkınızı düşününüz çok sayın vekiller. O halkın vergileriyle geçiminizi sağlıyorsunuz. Şirketleri kurtardığınız gibi halkı da kurtarınız! Bir zahmet buna da çözüm bulunuz.?

Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: BİNLİK TEPKİ