Başkan Büyükkılıç yeraltı müzesinde

8.08.2019 16:51:43

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avanos´ta bulunan seramik sanatının tarihi sürecinin anlatıldığı yer altındaki Güray Müze´yi gezdi. Başkan Büyükkılıç, geleneksel Orta Asya Türk kültürünün yansıtıldığı Orta Asya Vadisi´nin açılış

 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avanos´ta bulunan seramik sanatının tarihi sürecinin anlatıldığı yer altındaki Güray Müze´yi gezdi. Başkan Büyükkılıç, geleneksel Orta Asya Türk kültürünün yansıtıldığı Orta Asya Vadisi´nin açılışına da katıldı. 
Kayseri´nin müzeler şehri olması için bir dizi çalışma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Koleksiyoner Mehmet Akgül ile yeni müzeler için protokol imzalamış, Basın Müzesi için KayseriGazeteciler Cemiyeti´ne Kayseri Mahallesi´nde yer tahsisinde bulunmuş, Kültepe´de Tablet Müze çalışmalarına destek vermiş ve tüm bunların yanı sıra Mimar Sinan Müzesi, Gastronomi Müzesi gibi müzeler yapılacağını açıklamıştı. Kayseri´ye kazandırılacak olan müzelerle ilgili farklı illerdeki müzelerde incelemelerde bulunan Başkanı Memduh Büyükkılıç, Nevşehir-Avanos´taki yer altına yapılan Güray Müze´yi ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, çömlekçilik ve geleneksel seramik sanatının tarihsel sürecini anlatan eserlerin bulunduğu müzenin yapısı ve eserlerle ilgili bilgiler aldı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avanos´ta ayrıca geleneksel Orta Asya Türk kültürüne ait yemeklerin ve etkinliklerin yer aldığı Orta Asya Vadisi´nin açılışına da katıldı.