Bakan Özhaseki: ?Kalkınma hızında Avrupa´da birinciyiz?

20.10.2017 15:47:58

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, ?Kalkınma hızında Avrupa´da birinciyiz? dedi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, ?Kalkınma hızında Avrupa´da birinciyiz? dedi.
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri´de gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediyesi´ni ziyaret etti. Belediye tarafından yaptırılan çözüm merkezini ziyaret eden Bakan Özhaseki, merkezin çalışmaları hakkında Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´dan bilgiler aldı.
Daha sonra Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen Muhtarlar Toplantısı´na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye´nin üzerinde coğrafyanın yangın yeri olduğunu kaydettti. Özhaseki, ?Bulunduğumuz coğrafya yangın yeri. Birçok ülke paramparça, idare edilemez durumda. O ülkelerdeki insanlar ile ortak bir tarihimiz ve kültürümüz var. Din anlayışımız aynı. Zamanında hep beraber olmuşuz ve olaylara da hep beraber bakıyoruz. İdarecilerin gafilliği ve zalimliği yüzünden toplumlar o perişan hallerini devam ettiriyorlar. Kıyamıyoruz da, o yangın haline sevinen kimse de yoktur. Bu sıkıntı içerisinde ve zor coğrafyada da bizler bin bir türlü bela ile uğraşıyoruz? dedi.
Türkiye´nin kalkınma hızında Avrupa´da birinci olduğunu kaydeden Özhaseki, ?Senelerdir ve bu sene de dahil olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerindeki kalkınma hızının tam 2 misli büyüyoruz. Kalkınma hızında Avrupa´da birinciyiz. 28 tane Avrupa Birliği ülkesinin kalkınma hızları neyse tam 2 misli büyüyoruz. Bu 2 misli büyümeye rağmen bizim gibi belalar ile uğraşan bir ülke daha yok. Hangi ülkede PKK gibi bir bela var? diye konuştu.