AGÜ´den Uluslararası Konferanslar

22.03.2019 11:11:29

Topluma katkı hedefi kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi´nin katkılarıyla AGÜ Makina Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Faruk Keçeci tarafından Polonya´nın başkenti Varşova´da 2. Uluslararası Robotik ve Akıllı Sistemler Konferansı ve Fransa´nın N

Varşova´daki 2. Uluslararası Robotik ve Akıllı Sistemler Konferansı´nda Krakov Bilim ve Teknoloji Üniversitesi´nden Prof. Wojciech Grega davetli konuşmacı olarak dijital ağ sistemlerinin kontrolü ve diğer davetli konuşmacı Varşova Teknik Üniversitesi´nden Doç. Dr. Igor Korobiichuk ise havacılık ile ilgili konuşmalarını yaptılar. 
3. Uluslararası Mekatronik Sistemler ve Kontrol Mühendisliği Konferansı´nda ise İtalya´nın Cassino ve South Latium Üniversitesi´nden davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Marco Ceccarelli robotik sistemlerde mekanizmaların önemi ile ilgili bir konuşma yaparken, ikinci davetli konuşmacı İsviçre´nin Basel Üniversitesi´nden Prof. Dr. Georg Rauter de 15 milyon euro bütçeli mikro ameliyat robotu projesini sundu. 
Prof. Dr. Keçeci, AGÜ´nün uluslararası platformda tanınırlığını arttıran ve genel anlamda robotik bilimine katkısı olan bu konferansların gelecek yıllarda da devam edeceğini bildirdi. 



Anahtar Kelimeler: Uluslararası Konferanslar