?-15 DERECEDE SICACIK BİR AÇILIŞ GERÇEKLEŞTİRDİK?

29.01.2016 09:58:22

Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Kayabaşı Semt Konağının açılışı, soğuk havaya rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi tarafından yaptırılan Kayabaşı Semt Konağının açılışı, soğuk havaya rağmen vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Şeref Yılmaz ve her yaş grubundan vatandaş katıldı.

 

         Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasına böyle güzel bir tesisi vatandaşlara kazandırdığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a teşekkür ederek başladı. Başkan Mustafa Çelik, bölgedeki temel projenin kentsel dönüşüm olduğunu belirtti. Kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmenin kolay olmayacağını ancak umutlu olduklarını ifade eden Başkan Çelik, şu ifadeleri kullandı: ?Bir kere temel projemiz buradaki Kentsel Dönüşüm işi . Burada kolay bir dönüşüm yapamayacağız, bunu biliyoruz bunu sizler de biliyorsunuz. Bugün hangi mahallemiz olursa olsun bir rezerv alanımız, boş bir alanımız bulunduğunda  bir taraftan konutları yapar buraya bölgeyi oraya taşır, yıkar oraya yenisini yaparız. Ama hiç boş arazimiz yok. Böyle gözümüzü diktiğimiz  bir yer bulabilirsek diye baktığımızda bırakın dönüşüm yapmayı bir cami yapacak, okul yapacak arazi bulamıyoruz. Mülkiyetini, imar durumunu birlikte değerlendirdiğimizde uygun yer bulamıyoruz. Uygun bulduğumuz yerlerden biri inşallah 2016 içerisinde projesine başlayacağımız işler. Burada Halıcılar Sitesi diye bir yer var. Artık ekonomik ömrünü doldurmak üzere.   Buradaki esnaf kardeşlerimiz için bir mekan arayışı içerisindeyiz. Gözümüze kestirdiğimiz bir yer bulduk, umutluyuz orayı kamu mülkiyetine alacağız. Bu Halıcılar Sitesi´ni oraya taşıyarak burada size genişçe bir rezerv alanı çıkacak. İşte bu alanı Argıncığın bu taraf bölgesinde bir kentsel dönüşüm alanı olarak planlayacağız.?

 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, semt konaklarıyla hem vatandaşa hizmeti hızlandırdıklarını hem de mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı amaçladıklarını vurguladı.

 

Başkan Ahmet Çolakbayrakdar açılışa katılan vatandaşların samimiyeti ve ilgisi sayesinde, -15 derecelik soğuğa rağmen sıcacık bir  açılış gerçekleştirildiğini vurgulayarak,  yapılan tesiste muhtar evi, mescit, fatura ödeme noktaları, kütüphane, çalışma odaları, sohbet salonu ve toplantı salonunun yer aldığını belirtti. Teknolojik ve sanal alemin mahalle kültürünü yok etmek üzere olduğunun altını çizen başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ?Günümüzde insanların özlemini çektiği sıcak komşuluk ilişkilerinin, mahalleli olabilme kültürünün yeniden tesis edilebilmesi için gayret ediyoruz? dedi.

 

Kocasinan Belediyesi olarak yönetim felsefesini iki temel anlayış üzerine konumlandırdıklarını ifade eden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, bunlardan ilkinin ?Çözüm  Odaklı?, ikincisinin ise ?Proje Odaklı? belediyecilik anlayışı olduğunu söyledi. Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle tamamladı;? Bunlardan ilki:  çözüm odaklı belediyecilik anlayışıdır. Bu modele göre; mahallelerimizin ve vatandaşlarımızın mevcut sorunlarına karşı; mümkün olduğunca en kısa sürede, en kalıcı ve en etkin çözümleri üreterek hayata geçiriyoruz. Bununla beraber olası sorunları da ortaya çıkmadan önlemiş oluyoruz. İkincisi ise proje odaklı belediyecilik anlayışıdır. Burada da halkımızın ihtiyaç duyduğu, arzu ettiği, onların yaşantısını kolaylaştıracak ve daha da önemlisi Kocasinan´ı her anlamda değerli kılacak ve geleceğe taşıyacak, yeni projeler geliştirerek bunları uygulamaya koyuyoruz. Tabi ki bunları sizlerle birlikte yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yeni Kocasinan için hep beraber çalışıyoruz ve de çalışacağız. Her hafta farklı bir mahallemizde siz değerli hemşerilerimizin sıcak ev sahipliğinde ?´Başkan Sizi Dinliyor´´ programları dâhilinde önce sizleri dinliyoruz, yapılan işlerle ilgili memnuniyetlerinizi duymak doğrusu bütün yorgunluğumuzu alıyor. Sizlerin talepleri, beklentileri ben ve ekibim tarafından yerinde dinleniyor, not alınıyor. Ardından da projelendirilerek uygun bir takvim dâhilinde uygulamaya geçiyoruz.?

 

Konuşmaların ardından Kayabaşı Mahalle Muhtarı Şeref Yılmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´a mahalleye hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesine 7´den 70´e bir çok vatandaşın katılması renkli görüntüler oluşturdu.

Ardından bir de nikah törenine ev sahipliği yapan Kayabaşı Semt Konağı açıldığı andan itibaren hizmet vermeye başlamış oldu. Sümeyye Şeyma Güldal ve Narthan Akgül çiftinin nikahını Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar kıyarken şahitliğini ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç ve genç çiftin arkadaşları yaptı.

 

Başkan Mustafa Çelik ve Başkan Ahmet Çolakbayrakdar daha sonra konağın sohbet salonuna geçerek, hem yeni projeler hakkında görüş alış-verişinde bulundu, hem de vatandaşlarla sohbet etti.

 

Açılışa katılan vatandaşlar, Kocasinan Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği ikram çeşmesinden akan saleple ısındı.